Mikołajki

6 grudnia odbyły się mikołajki w Warsztacie. Z Akademii Muzycznej przyjechały do nas studentki - śpiewały różne piosenki o Mikołaju i świętach, po polsku i angielsku. Grały na skrzypkach, pianinie, gitarach. Bawiliśmy się w muzyczny kulig, rzucanie śnieżkami. My też pomagaliśmy śpiewać i grać – na bębenkach, kołatkach, grzechotkach, dzwonkach. Ten występ to była dla nas mikołajkowa niespodzianka. Mocno oklaskiwaliśmy naszych gości, były bisy. Daliśmy podarunki na pamiątkę gościom - Ani, Kasi i Agacie. Po przerwie urządziliśmy karaoke z kolędami, śpiewaliśmy, częstowaliśmy się cukierkami. Wszyscy byli w ten dzień ubrani w coś czerwonego. Dostaliśmy też prezenty - herbaty z owocami a do śniadania terapeuci przygotowali dla nas wszystkich gorącą czekoladę. Była dobra. Fajne były i ciekawe mikołajki w Warsztacie.

Uczestnicy WTZ Wspólnota